Podotherapie

Feet Support

Gezond blijven bewegen dankzij podotherapie
Mijn naam is Coen Smit, eigenaar van Feet Support Podotherapie. Samen met mijn collega podotherapeut Nadia Winkeler help ik je weer gezond te bewegen zonder pijn.


Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Mensen met voetproblemen kunnen namelijk ook andere klachten ontwikkelen, zoals aan de enkels, knieën, heupen of rug. Een podotherapeut is specialist op het gebied van klachten die voortkomen uit het afwijkend functioneren van de voeten en het looppatroon. Ook behandelt een podotherapeut huid- en nagelaandoeningen.


De podotherapeut van Feet Support kijkt bij lichamelijke klachten niet alleen naar de voet, maar naar de totale stand en het bewegen van het lichaam. Deze analyse komt tot stand middels innovatieve middelen zoals echografie, videoanalyse en een drukmetingen van jouw voeten. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld waarmee we samen aan de slag gaan. De behandeling kan uiteenlopen van het aanmeten van (sport)zolen tot het geven van o.a. schoenadvies of looptrainingen.


Samenwerking
Feet Support is gevestigd in Fysiotherapiepraktijk de Brug in Lochem. Binnen dit centrum werken wij samen als verschillende disciplines om de beste patiëntenzorg te leveren. Voor onze (sport)podotherapie zetten we innovatieve technieken in, zoals echografie en een videoanalyse van het looppatroon.


We stellen op basis van een uitgebreid onderzoek een behandeling samen. Dit doen we volledig passend op welke behoeften jouw lichaam heeft. Dit betekent bijvoorbeeld dat er zolen worden aangemeten of dat we een looptraining ontwikkelen. Indien nodig maken we gebruik van de sterke samenwerking met fysiotherapie de Brug voor een compleet zorgaanbod.


Specialisaties
Wij zijn gespecialiseerd in:

· Diagnostiek en behandeling bij voetklachten

· Ondersteuning revalidatie bij (top)sporters

· Knie, heup, rugklachten

· Hielblessures

· Loop- en bewegingsanalyses m.b.v. video

· Drukmeeting analyses

Wat neem je mee tijdens jouw eerste bezoek?

· (Sport)schoenen die je nu gebruikt

· Geschikte kleding voor onderzoek en bewegingsanalyse

· Identiteitsbewijs, verzekeringsgegevens en een eventuele verwijsbrief van de arts


Verzekering en kosten
De vergoeding voor (sport)podotherapie is afhankelijk van de ziektekostenverzekeraar en de aanvullende polis. Wij zijn bij iedere verzekeraar aangesloten, m.u.v. de diabetes ketenzorg. Bij twijfel of vragen adviseren wij om eerst contact op te nemen met ons en vervolgens jouw zorgverzekeraar. Ook zonder verwijzing van jouw huisarts of specialist kun je terecht bij de podotherapeut.

Afspraak maken bij Feet Support in Lochem? Ons bezoekadres is gelegen op de Haalmansweg 1 in Lochem. Wil je telefonisch een afspraak maken bel dan 0548-226288 of bezoek de website www.feetsupport.nl